Nyt vaaliuurinille akaalaiset!

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja varsinainen vaalipäiväkin lähestyy. Nyt jos koskaan on aika aktivoitua miettimään, kuka päättää Akaan yhteisistä asioista seuraavan neljän vuoden aikana. Kuka on sellainen ehdokas, joka mielestäsi osaa tehdä koko Akaan kannalta hyviä päätöksiä? Kuka on sellainen ehdokas, joka edistää niitä asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä? Kenellä on rohkeutta tarttua haasteisiin, uskallusta tehdä vaikeitakin päätöksiä ja kykyä nähdä asioita laajemmin?

Sekä toreilla että somessa käydyistä keskusteluista on toistuvasti noussut esiin toive muutoksesta. Mitä se oikeasti tarkoittaa? Mihin halutaan muutosta ja miten? Nyt on jokaisen äänioikeutetun kuntalaisen osallistuttava omalta osaltaan näihin ”talkoisiin” ja äänestettävä. Jos muutosta halutaan, on valittava sellainen valtuusto ja kuntapäättäjät, jotka siihen pystyvät ja jotka sitä oikeasti haluavat. Jos halutaan, että asiat pysyvät ennallaan ja asioista päätetään entiseen malliin, voi toki rauhassa kannattaa nukkuvien puoluetta ja jättää kansalaisoikeutensa tai -velvollisuutensa käyttämättä. Itse kuitenkin toivon, ettei akaalaisten osalta tarvitse kysellä savolaismummon tapaan, että ”Mihinkä näitä mykkiä oikeen viijjään?”.

Nyt on aika vaikuttaa siihen, miten meidän akaalaisten arjen asioita hoidetaan. Eutanasia, ulkopolitiikka, valinnanvapauslaki yms. ovat asioita, joista päätetään valtakunnan tasolla, vaikka teemat ovat nousseetkin torikeskusteluissa esille. Mitä tehdään homekiinteistöille, miten Akaan kaavoituspolitiikkaa hoidetaan jatkossa, rakennetaanko uimahalli, miten kulttuuri- ja vapaa-ajantoimintaa tuetaan ja kehitetään, miten varhaiskasvatukseen ja koulunkäyntiin liittyvät asiat hoidetaan tulevaisuudessa, miten ikäihmiset huomioidaan hyvinvointipalvelujen suunnittelussa jne. Miten tulevan vaaltuustokauden aikan Akaa viedään sote- ja maakuntauudistuksen läpi niin, että myös Akaan ääni kuuluu, eikä täällä jäädä äänettömiksi sivustaseuraajiksi. Nyt tarvitaan sellaiset päättäjät, joilla on sekä poliittista tahtoa että henkilökohtaista halua tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen meidän akaalaisten hyväksi. Sinä äänioikeutettu akaalainen, oletko valmis kantamaan kortesi kekoon ja äänestämään? Jokainen ääni vaikuttaa siihen, millainen päättäjäjoukkue Akaaseen saadaan ja minkälaiset mahdollisuudet sillä on tarttua haasteisiin ja viedä haasteet ”maaliin” parhaalla mahdollisella tavalla.

Kommentointi on suljettu.