Akaassa on hyvä asua!

Kun muutin 3 vuotta sitten Akaaseen, minulta kysyttiin toistuvasti, miksi ihmeessä sinä tänne tulit, olisit muuttanut muualle, missä asiat on paremmin. Olen elämäni aikana ehtinyt asua sekä pienemmissä kaupungeissa että pääkaupunkiseudulla ja kotosin olen pienestä Alahärmän kunnasta. Jokaisessa paikassa on ollut omat haasteensa, mutta myös omat vahvuutensa. Ei ole paikkakuntaa, jossa kaikki asukkaat olisivat yksimielisen tyytyväisiä kotipaikkakuntaansa.

Mitä me haluamme Akaassa korostaa ja nostaa esille? Haluammeko ylläpitää ajatusta siitä, että muualla kaikki on paremmin, vai haluammeko nähdä sen, mikä täällä on hyvää ja mitä osaamista ja voimavaroja voimme käyttää yhteisen kotikuntamme kehittämiseksi? Ehdokkaana olen ”junantuoma” vaihtoehto ja katselen asioita edelleen vähän ulkopuolisen silmin. Olen toiminut aikaisemminkin kunnallispolitiikassa hyvin vahvasti, joten olen tottunut kantamaan vastuuta ja tarttumaan asioihin rohkeasti ja määrätietoisesti. Olen löytänyt oman paikkani Akaasta mm. teatteri- ja musiikkiharrastuksen kautta. Tänne olen asettunut ja täällä haluan olla.

Tulevaisuuden kuntien vastuulla on vahva hyvinvoinnin tukemisen näkökulma. Työni kautta kohtaan perheitä, joissa on vahvaa erityisen tuen tarvetta. Hyvinvointi kuuluu kaikille, vauvasta vaariin ja siitä huolehtiminen on meidän kaikkien kuntalaisten tehtävä. Kuntalainen ei voi enää olla pelkkä palvelun kohde ja vastaanottaja, vaan tulevaisuuden kuntalainen on aktiivinen ja osallistuva toimija omien mahdollisuuksien mukaisesti ja kunnan tehtävä on toimia mahdollistajana ja kumppanina. Haluan osallistua ja vaikuttaa siihen, millaisessa Akaassa asumme tänään ja tulevaisuudessa.

Kommentointi on suljettu.